[envira-gallery id=”1935″]

CORVIN SÉTÁNY – TANULMÁNYTERV

Tervezési programunk a telek gazdaságos beépítése volt két megvalósulási ütemben, földszinten sétányra néző üzletekkel, emeleti szinteken társasházi lakásokkal. A tervezés során a minél nagyobb arányú értékesíthető alapterület kialakítására törekedtünk, a jogszabályi előírások és építtetői igények figyelembevételével.

A telek beépítésénél jól használható, arányos légterű belső és külső udvarokkal tagolt tömegekkel a magas beépítettség mellet is élhető, kellemes terek létrehozása volt a fő célunk. A Corvin sétány zárt homlokzatai a Szigony utcához érve fokozatosan lazulnak fel, az egyre tagoltabb homlokzatok a tér dinamikáját lassítva készítik elő az irodaházakhoz való megérkezést, a sétány lezárását. A földszinten és emeleti szinteken egyaránt visszahúzott középső épületszárny tágítja a sétány terét, értékes használati zónával bővítve azt. A középfolyosós elrendezésű épületszárnyak nagyméretű belső udvarra és a visszahúzott utcafrontokra tájolt lakásai egyaránt jó adottságokkal rendelkeznek.

A lakástípusok épületen belüli arányának kialakításával és az adottságoknak megfelelő pozícionálásával a legoptimálisabb terület felhasználásra törekedtünk. Funkcionális alaprajzi elrendezéssel élhető terek, jól használható lakások jöttek létre. Az épület felsőbb szintjein helyet kapó többszobás lakásokhoz tágas tetőteraszok kapcsolódnak.

Homlokzatok tervezésénél dinamikus megjelenésű, fiatalos hangulatú épület létrehozása volt a cél, gazdaságosan kivitelezhető anyaghasználattal. A földszinti területek kőburkolata és a felső szinteken megjelenő szerelt építőlemez homlokzatburkolat kivételével vakolat architektúra jellemző. A homlokzat meghatározó elemei az üvegkorláttal szerelt erkélylemezek. A sétány felőli két „torony” körbefutó erkélylemezeit sakktábla szerű kiosztásban kötik össze változó áttörtségű és színezésű terpesztett lemez mezők, melyek szoborszerű megjelenést adnak az épületnek, jól tagolják homlokzatot, és védelmet, bizonyos fokú intimitást nyújtanak a sétányra néző lakószobáknak, erélyeknek.