[envira-gallery id=”2011″]

SZÉKESFEHÉRVÁR AUDITORIUM

A keretes beépítésű területen, a Zrínyi Miklós utca felőli részen helyezkedik el a Konferencia Központ, mely nyaktaggal kapcsolódik az Innovációs Központhoz. A beépítési terv alapján, annak kontúrján belül helyeztük el a félig földbe süllyesztett gépkocsi-tárolót, felette a konferencia központot és az innovációs központot. A Konferencia Központ épülete földszint plusz két szint magas, lapos tetős épület. Az Innovációs Központhoz félnyereg tetős, két szint magas nyaktaggal kapcsolódik a Konferencia Központ.

A két épület tömegét nyaktag köti össze, mely a földszintről indulva két szint magas. Az épület főbejárata a nyaktagban található. Mozgáskorlátozottak számára a gyalogos bejutást rámpa biztosítja a létesítmény mellett. A Konferencia Központba belépve recepció fogad, szemben kávézó és az ahhoz kapcsolódó kiszolgáló helyiségek találhatók. A nagy belső teret hangsúlyos, reprezentatív lépcső osztja. A lépcsőn túl üzlethelyiségek számára választottunk le lágy vonalvezetésű szigetet csakúgy, mint a ruhatár esetében. A lépcső és a szigetek között áramlik a foyer tere, ami átvezet az étterem területére. Az étterem konyháját az épület hátsó traktusában találjuk, mellette a közönséget kiszolgáló közlekedő mag és vizes blokkok kaptak helyet.

Az emeletre két lépcsőházon keresztül tudunk feljutni. Tágas előtérbe érkezünk, ahonnan egy 425 főt befogadó és két kisebb előadó terem található, egy 50 és egy 100 fős. Az utóbbihoz raktár is csatlakozik.

A nagy teremhez két raktárat kapcsoltunk és egy teremkezelő és tolmács helyiséget. A közönségforgalom kényelmes és biztonságos bonyolítása érdekében a terem két oldalán lépcsők vezetnek a magasabban lévő ülésekhez. A biztonságos kiürítést szolgálja az a lépcsőház, amelyet az épület sarkában alakítottunk ki. Innen közvetlenül a szabadba jutunk el.

Ezen a szinten üzemeltetési funkciókat helyeztünk el.

A lépcsőház mellett kétnemű személyzeti öltöző található. Gépészeti helyiséget, próbatermet és raktárakat terveztünk. Erről a szintről lehet kijutni a teraszra.

Telek területe:32 486 m2
Beépített alapterület:1204 m2
Megbízó:
AKF-TECH Kft.
Generáltervező:
Fehérvár Építész Kft.
Építész tervező:
Fehérvár Építész Kft. / S.A.M.O. Tervező és Ingatlanfejlesztő Kft.
Építész vezető tervező:
Streit Ágnes
Építész munkatársak:
Bán Zoltán, Csák László, Dely-Steindl Barnabás, Péterfy László Gábor, Rózsavölgyi Balázs, ifj. Ruzsinszky István